Human Dynamics

Zoals u kunt zien in de balk onder ons logo, willen wij een school zijn waar kinderen beter leren doordat er een beroep gedaan wordt op HOOFD, HART EN HANDEN.

HOOFD: De kinderen weten waarom ze de dingen doen, wat het doel is van hun leren. Maar ook als ze de mogelijkheid hebben gehad om van al die losse stukjes informatie een logisch geheel een regel of afspraak te maken.

HART: De kinderen de leerstof beleefd hebben, als ze zich erbij betrokken voelen, er een gevoel bij hebben. Als ze de kans hebben gehad om er samen met anderen over te praten, om ideeën uit te wisselen.

HANDEN: De kinderen de mogelijkheid gehad hebben handelend bezig te zijn, de leerstof als het ware gevoeld en geproefd hebben. 

Want elk kind is uniek, anders. En dus leren kinderen ook niet allemaal op dezelfde manier, of in hetzelfde tempo. Bij kinderen ontdekken welke leerstijl het best bij hen past en daarbij aansluiten, zodat ze met plezier leren en hun talenten zoveel mogelijk tot zijn recht komen, dat is de opdracht van onze school en de uitdaging voor de leerkrachten van d’n Heiakker!

Lees hier verder